به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، شکوری مدیرعامل شرکت مخابرات آذربایجانشرقی گفت: ویژگی اصلی نسل پنجم تلفن همراه بالا بودن سرعت تا یک هزار مگ میباشد که در واقع اینترنت اشیا نیز رویکرد جدیدی به خود میگیرد.
او همچنین با اشاره به اینکه در آذربایجانشرقی یک میلیون و ۵۰۰ هزار شماره ثابت و ۳۶۰ هزار پورت اینترنت پرسرعت adsl در بستر فیبر نوری فعال است، گفت: از پارسال نیز vdsl در محدوده سرعت متوسط ۴۰ تا ۵۰ مگ سرعت در بستر سیم مسی در استان آذربایجان شرقی راه اندازی شده و در حال توسعه میباشد و در حال حاضر بیش از پنج هزار مشتری از این نوع اینترنت استفاده میکنند.
او ادامه داد: ۱۱ هزار و ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری در آذربایجان شرقی وجود دارد که ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن شهری و ۶۰۰ کیلومتر آن در تبریز و ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر آن مربوط به فیبر نوری روستایی است.
شکوری افزود: ارتباطات سیار، توسعه شبکه همراه اول و ارتقای تکنولوژیهای مخابراتی به نسل پنجم در سطح آذربایجان شرقی پیاده شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات آذربایجان شرقی اضافه کرد: در یک سال گذشته بیش از ۶۷۰ سایت تجهیزات نسل سوم و چهارم تکمیل شده و در نقاط شهری و روستایی بیش از ۴۰ سایت جدید نیز به آنها اضافه شده است.
شکوری گفت: توسعه شبکه همراه نقاط روستایی نیز پیگیری میشود و اکنون در یک هزار و ۸۰۰ روستا پوشش ارتباطات سیار وجود دارد.
او اظهار کرد: از ۲ هزار و ۷۰۰ روستا و آبادی در آذربایجان شرقی نیز حدود ۲ هزار و ۳۵۰ روستا دارای تلفن ثابت روستایی هستند.
شکوری اضافه کرد: مخابرات برای ادامه توسعه شبکه نیاز به هزینهکردهای بالاتری دارد و با توجه به افزایش قیمت تجهیزات و تغییر نیافتن تعرفه تلفن در ۱۲ سال گذشته مشکلات مالی مخابرات را به چالش انداخته است.
او با بیان اینکه در ۱۲ سال گذشته قیمت تجهیزات تا ۲۰ برابر افزایش یافته، اما تعرفه تلفن همچنان ثابت مانده است، گفت: کمبود منابع موجب شده مخابرات نتواند مطابق برنامه پیش برود.
شکوری همچنین با اشاره به سرقت کابلهای مخابراتی و ضرورت مقابله با آن، گفت: زمانی که حدود یک کیلومتر یا کمتر از آن کابل به سرقت میرود باید ۱۵۰ میلیون تومان برای احیای آن هزینه کنیم از طرف دیگر در یک روستا درآمد مخابراتی ۶۰۰ هزار تومان در ماه است در حالی که هزینههای ارتباطی برای مخابرات چندین برابر بالاتر از این مقدار است.
انتهای پیام/ک